Home Android 7 Android trikova koje još vjerojatno ne poznate, ali bi ih morali...

7 Android trikova koje još vjerojatno ne poznate, ali bi ih morali + [BONUS]

Pristup informacijama, način upoznavanja ljudi, odnosi s obitelji i prijateljima … pametni telefoni su korjenito promijenili našu svakodnevicu. Statistike pokazuju kako čak 91% ljudi svoj pametni telefon ima 24/7 na dohvat ruke. No, vrlo malo korisnika poznaje nekolicinu Android savjeta i trikove koji vam mogu znatno olakšati mnoge poslove. Da li ste i među njima?
Nedavno smo pisali o iPhone trikovima koje je dobro znati, a ovaj put predstavljamo vam još i trikove za korisnike Android.

1. Pametno otključavanje telefona

U svakom je slučaju pametno zaštititi svoj telefon sa zaporkom ili uzorkom, ali ponekad otključavanje postane vrlo nespretno. Pogotovo ako ste sami kod kuće, a u blizini nema nikoga tko bi mogao biti „opasan“ za vaš mobitel. U takvim slučajevima možete u postavkama aktivirati “Smart Lock” pametno zaključavanje. Idite na Settings -> Security -> Smart Lock -> Trusted Places i postavite sigurne lokacije na kojima vaš telefon za otključavanje neće zahtijevati lozinku odnosno uzorak.

2. Povećajte Google Maps s jednom rukom

Potrebna vam je pomoć pri kretanju na Google kartama, ali imate slobodnu samo jednu ruku? (Naravno ne za vrijeme vožnje!) Imamo praktično rješenje! Dva puta dodirnite zaslon te prijeđite prstom gore i dolje za povećavanje i smanjivanje karte. Ova funkcija je puno korisnija nego svi pokušaji zumiranja s dva prsta dok držite telefon.

3. Napravite back-up neograničenog broja fotografija

Google-ovo zadnje ažuriranje aplikacije za fotografije omogućuje praktičnu funkciju: možete napraviti back-up neograničenog broja fotografija.

Idite na mogućnost “Back up and Sync” i promijenite je u “Back Up”. Aplikacija također ima besplatan alat za uređivanje fotografija.

4. Spriječite znatiželjnim ljudima (i djeci) da vide previše

Obzirom na količinu osobnih podataka koje su spremljene na našem telefonu, sasvim je prirodno da smo pomalo zabrinuti kada ga netkome prepustimo u ruke. “Screen pinning” će se vrlo vjerojatno najviše svidjeti roditeljima koji svoj telefon često daju u ruke manjoj djeci jer se lako može spriječiti prevelik telefonski račun ili gledanje sadržaja koji nisu primjereni za njihove oči. Funkciju omogućite u postavkama telefona: Settings -> Security -> Screen pinning. Kada otvorite aplikaciju ili sadržaj koji želite “pričvrstiti” te time onemogućiti pregledavanje izvan ove aplikacije, pritisnite “Overview” gumb i „pinnajte“ ikonu. Takav zaslon također može biti osigurati s PIN kodom.

5. Pronađite pjesmu koja svira

Otvorite Google pretraživanje i dodirnite ikonu mikrofona. Pitajte: »What is this song?« i vaš telefon će početi s analizom pjesme koja se vrti. Uskoro će se na ekranu ispisati informacije o izvođaču, naslovu pjesme, kao i podatke o albumu na kojem je objavljena pjesma.

6. Izgubili ste telefon? Google vam može pomoći!

Ne možete se sjetiti gdje ste ostavili svoj telefon? Nećete vjerovati, ali gospon Google može vam pomoći i u tome! Utipkajte “Find My Phone” u Google na računalu ili tabletu i vaš telefon će početi zvoniti tako da ga možete lako pronaći.

Da biste aktivirali funkciju potreban je Android Device Manager kojeg možete potražiti online ili preuzmite aplikaciju. Jednostavno dodaje svoj Google račun na svoj telefon. Ako je vaš telefon ukraden, s ovom funkcijom možete ga i jednostavno zaključati ili obrisati sav sadržaj.

7. Jednostavno promijenite Wi-Fi ili druge postavke

Kako promijeniti Wi-Fi vezu koju trenutno lovi vaš telefon? Naravno, možete posjetiti postavke te zatim ručno promijeniti vezu, ali tu je i brži način. Prstom prijeđite dva puta s vrha zaslona i otvoriti će vam se brzi izbornik. Umjesto klika na ikonu na Wi-Fi kliknite na naziv veze i pokazati će vam se sve mreže koje su u vašem dosegu.

BONUS – Zabavite se sa skrivenom igricom

Korisnici Android verzije Lollipop i Marshmallow, da li ste već igrali koja je skrivena u postavkama telefona? Idite na Settings -> About phone te više puta dotaknite na verziju telefona. Nakon nekoliko sekundi, preko cijelog ekrana prikazati će se Androidov logotip. Opet dotaknite na logo i prikazati će se igra! Radi se o verziji uspješnice Flappy Bird.

Exit mobile version