Home Apple iPhone 7 bit će predstavljen 7. rujna

iPhone 7 bit će predstavljen 7. rujna

Službeno je: Nova generacija iPhonea i ostalih Apple novosti bit će predstavljena 7. rujna. Apple je već poslao pozivnice za event koji će se naravno održati u San Franciscu u 19.00h (u našem vremenu). Prema svemu što smo do sada doznali, novi iPhone bi trebao nositi ime iPhone 7, a uz standardni 4,7-inčni, trebala bi biti predstavljena dva 5,5-inčna modela – iPhone 7 Plus i iPhone 7 Pro, koji bi trebao imati dvostruku kameru na poleđini.

Prema glasinama novi iPhone će se minimalno razlikovati od lanjskog. Imat će potpuno isti oblik, s donekle izmijenjenim antenskim trakama i povećanim modulima kamere, pa zbog toga neki opravdano sumnjaju u naziv iPhone 7, te sugeriraju iPhone 6 SE, ostavljajući magični broj 7 za 2017. godinu, kada bi trebao stići potpuno redizajnirani model. Tu sumnju je možda već opovrgnuo, jer na službenom pozivu piše “See you on 7th”.

Novi iPhone će vjerojatno pokretati novi Apple A10 procesor, proizveden u potpunosti od strane TSMC-a, dakle bez Samsungove pomoći, a mogla bi porasti i radna memorija na čak 3 GB. Navodno će s uređaja nestati 3,5 mm audio utor, a zamijenit bi ga trebao Lightning utor. Ono što je sigurno, napokon ćemo ugledati konačnu verziju iOS-a 10.

Početak prodaje na ključnim tržištima se očekuje se desetak dana kasnije, a kada će stići u naše krajeve, za sada nije poznato – vjerojatno tek krajem rujna ili početkom listopada.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version