Home Mr. Gizzmo izvještava Najočekivaniji telefoni u 2020. godini

Najočekivaniji telefoni u 2020. godini

Najočekivaniji telefoni u 2020. godini 

Već u 2019. svjedoci smo izlaska super-telefona kao što su iPhone 11 Pro, Pixel 4, Galaxy S10 i drugi. Koji će biti najočekivaniji telefoni 2020. godine?

Glasine o novim paradnim uređajima giganta pametnih telefona, Samsung i Apple, javljaju, da bi trebao novi Galaxy 11 obećavati značajnu nadogradnju kamere, no iPhone 12 neka bi bio prvi Apple, koji podržava 5G. A Apple i Samsung nisu jedini, koji će slijedeće godine  najaviti novosti.

Moto Razr (januar 2020)

Konceptni prikaz Motorla Razr (izvor: Tom’s Guide)

Nakon skoro godine dana glasina  kod Motorole su najavili izlazak novog Moto Razr telefona s 6,2-inčnim OLED zaslonom. Da, telefon , kojeg smo imali svi prije 15 godina će biti ponovno dostupan u novoj oblici sklopivog telefona sa 6,2-inčnim OLED zaslonom. Za nostalgiju u modernoj oblici ćemo morati odbiti „samo“ 1500 $.

Razr će imati dva zaslona: velikog preklopnog na unutrašnji strani i manjeg na vanjskoj strani, koji će služiti za obavijesti, pregledom poruka i za brzi „selfie“. Kamere će se nalaziti na vanjskom (16 MP) i na vrhu glavnog zaslona na unutarnjem (5MP).

Samsung Galaxy S11 (početak 2020)

Konceptni prikaz Galaxy S11 (izvor: CashKaro)

Sljedeći između najočekivanijim telefonima u 2020 godini je Samsungov paradni konj Galaxy S11.

Jedanaesta serija obećava podršku za 5G mrežu, značajno veće baterije i novi izgled kamera za koju se očekuje da će imati jednu najsnažnijih kamera na pametnim telefonima do sad (trebala bi imati čak 108 MP).

Nastale fotografije će još dalje biti 12-mp, ali će kamera 9 točka stisnuti u 1, što će rezultirati u značajno kvalitetnijim fotografijama s više detalja. Na popisu se nalazi i 5x periskopska kamera, koja će dozvoljavati čistije fotografije s zumiranjem fotografije. 11. serija bi nas inače mogla i iznenaditi s opcijom  snimanja 8k videa.

iPhone 12 (jesen 2020)

Konceptni prikaz iPhone 12 (izvor: phonearena)

Apple 12 će se pohvaliti novim dizajnom (sličnim iPhonu 4) i opustiti će dizajn iPhone X-a, kojem su slijedili posljednje tri godine. Jedan od modela neka bi potpuno maknuo „Notch“ na vrhu i Applov TrueDepth sistem kamera smjestio u tanki rub zaslona. Nova serija bi isto tako trebala podržavati 5G mrežu.

Očekuje se i nadogradnja RAM-a  – skuplji modeli bi trebali imati 6 gb (2 više od iPhona 11), dok će osnovni model imati 4 GB. Jer će do izlazaka 12. serije iPhona  proći još puno vremena, ćemo još nekoliko vremena čekati na točnije podatke  (barem do proljeća 2020).

iPhone 9 / SE2 (početak 2020)

Konceptni prikaz iPhone 9 / SE2 (izvor: phonearena)

Dali se sjećaš modela iPhone SE? Stiže novi Applov telefon slične cijene – najvjerojatnije će se zvati iPhone 9.

Što najavljuju: izgledati će kao iPhone 8, imati će LCD zaslon, imati će fizički home gumb s čitačem otiska prsta i imati će najnoviju inačicu iOs-a .

Huawei P40 (početak/sredina 2020)

Konceptni prikaz Huawei P40 (izvor: phonearena)

Prema Twitter specifkacijama, će novi Huawei P40 biti pravo čudovište. Na gornji slici vidimo obrub kamere i ukrivljeni zaslon. Na prednjoj strani telefona bi trebale biti 2 selfie kamere.

Na stražnjoj strani bi trebalo biti 5 leća: 64-MP široka leća, 20-MP ultra široko leća, 12-MP periskopska telefoto kamera, makro kamera i ToF senzor. Telefon bi trebao snimit 4k video. S novom grafenskom baterijom i 50w punjačem , očekuje se da će se baterija napuniti od 0% do 100% u samo 45 minuta.

Xiaomi Mi 10 (početak 2020)

Konceptni prikaz Xiaomi Mi 10 (izvor: techadvisor/ScienceAndKnowledge)

Za Xiaomi telefone je poznato da koštaju puno manje od flagship modela drugih proizvođača, ali se još uvijek mogu pohvaliti s usporedivim specifikacijama. U 2020 godini neka bi svi njihovi telefoni ( osim najjeftinijih modela) podržavali 5G mrežu.

Može se očekivati da će Mi 10 usporediv s Galaxy i iPhone telefoni, no trebao bi sadržavati puno novosti u svome MIUI sustavu. Pored toga, imati će čak 6.2-inlni AMOLED zaslon  i manju selfie kameru. Iako neki navode da bi novi Xiaomi  trebao imati 64-MP kameru, na GearBest predviđaju da će Mi 10 imati sustav od 3 kamere: 45 MP, 12 MP i još 12 MP.

Google Pixel 5 (jesen 2020)

Konceptni prikaz Google Pixel 5 (izvor: gizbot)

O telefonu Google Pixel 5 još uvijek se ne zna puno. Neki očekuju jaču bateriju – problem koji je odvratio mnoge kupce od kupovanja prethodnog modela.

Ne čudi što će Pixel 5 podržavati i 5G mrežu, jer izgleda da će to učiniti svi veći proizvođači pametnih telefona.

Bilo koji telefon odabrali, znajte da će sva potrebna dodatna oprema biti dostupna na gizzmo.hr , tako da će tvoj telefon izgledati jednako kao prvi dan!

Očekuješ možda još koji telefon kojeg smo zaboravili izložiti? 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version