Home Top rang liste 9 najiščekivanijih telefona za jesen 2017

9 najiščekivanijih telefona za jesen 2017

Svake se godine novi telefoni pojavljuju u dva vala. U proljeće nas obično razvesele Androidove novosti, dok u jesen vlada iPhone. No, čak niti ljeti najveći proizvođači Android telefona ne odmaraju. Ni ove jeseni neće biti drugačije. Pogledajmo koji su to telefoni koje nestrpljivo iščekujemo u nadolazećim mjesecima.

9. Xiaomi Mi Mix 2

Telefon će biti otkriven 11. rujna, a očekuje se će biti u igri ogroman telefon s još većim zaslonom i što je moguće manjim rubovima. Do službena najava njegov je točan izgled zagonetka, ali vjerojatno će biti prilično sličan svojem prethodniku. Stražnja strana će biti keramička, na vrhu će biti dva okrugla izreza, jedan za kameru, a drugi za otisak prsta. Trebao bi imati dvostruki zvučnik, a za punjenje će najvjerojatnije koristiti USB-c priključak. Moguće da ćemo konačno dobiti i prvi kineski telefon koji će u potpunosti biti bez fizičkih tipki. Cijena će biti negdje oko 6000 kuna.

8. Sony Xperia XZ1

U četvrtak Sony će održati konferenciju na kojoj se nadamo prezentaciji barem jednog novog premium telefona. Nagađa se da će to biti prvi telefon s ekranom Quad-HD, u potpunosti bez rubova. Uz 6-inčni zaslon, telefon će imati procesor Snapdragon 835, 4 GB RAM i 32 GB memorije. Cijena će vjerojatno biti slična onoj Xperia XZ Premium koji trenutno košta 5500 kuna što znači da se radi o još jednom telefonu u rangu iPhona 7 i Galaxy-a S8.

7. Nokia 8

Nokia je konačno najavila svoju prestižnu Nokiu 8 koja će biti konkurencija s novim Note 8 i iPhone 8, a počet će se prodavati početkom rujna. Europska cijena će biti 599 € (4500 kuna). Specifikacije su vrlo slične drugim Android telefonima koje smo vidjeli (ili ćemo ih uskoro vidjeti) ove godine. Snapdragon 835 procesor, 4 GB RAM-a, 64 GB memorije. Također će imati dvostruku kameru Carl Zeiss sa 13 MP i 13 MP prednje kamere. Kako će se telefon razlikovati od drugih? Nokia se neumorno posvećuje svakodnevnom korisničkom iskustvu, ima vrhunski dizajn i visoku kvalitetu produkcije te koristi najčišću verziju Androida koja je odlično prilagođena za korisnike.

6. Google Pixel 2

Novi Google telefon bi trebao biti vodootporan, a poboljšana verzija fotoaparat trebala bi savršeno reagirati u lošijim svjetlosnim uvjetima. Također bi mogao imati zakrivljeni ekran, a na raspolaganju će ponovno biti, osim uobičajene, i veća XL verzija. Novi Pixel 2 biti će prvi telefon s operativnim sistemom Android Oreo, a dostupan će biti krajem rujna ili početkom listopada. Cijena će vjerojatno biti slična kao i sada, kod nas ga možete ga dobiti za oko 5500 kuna.

5. Essential Phone

Andy Rubin prije 9 godina je stvorio operativni sustav Android, ali sada je pronašao novi izazov. Ovaj put odlučio je kreirati jedan od najuzbudljivijih Android telefona u ovom trenutku. Njegove specifikacije su više nego odlične. Svi telefoni će imati 128 GB memorije, 4 GB RAM-a, Snapdragon 835 procesor i 13-megapikselnu kameru. Uz to, telefon je kompatibilan i s kamerom od 360 stupnjeva koja se može pričvrstiti na njega. Vrijeme odaziv je impresivno, kao i životni vijek baterije. Cijena će biti slična onoj za Google Pixel, znači oko 5500 kuna, a očekivati ga možemo vrlo brzo.

4. Samsung Galaxy S8 mini

Samsung nije izbacio mini verziju svog premium telefona još od 2014. kada su je zbog popularnosti Galaxy S5 dodali u glavnu linju ponude telefona. Sada, kada su S8 i S8 + telefoni još veći postoji sve veći broj nezadovoljnih korisnika koji žele mali, ali snažan telefon. Ako će Galaxy S8 Mini stvarno ugledati svjetlo svijeta, trebao bi imati ekran od 5,3 inča, a zbog zakrivljenih rubova, telefon će biti stvarno majušan. Pokretati će ga Snapdragon 840 procesor, trebao bi imati 4 GB RAM-a i 32 GB memorije. No za sada se njegovom izlasku još uvijek samo nagađa.

3. Huawei Mate 10

Nije više nikakva tajna da u listopadu izlazi novi mobitel Mate 1o. Imati će dvostruku kameru koja će (slično kao i kod Mate 9) biti postavljena okomito. Procesor će biti Kirin 970, a ovaj će telefon imati i omjer ekrana 2: 1 koji je Huawei nazvao EntireView, a proteže se od ruba do ruba.

2. Samsung Galaxy Note 8

23. kolovoza Samsung je službeno otkrio da sa serijom Note još nisu zaključili. Novi Galaxy Note 8 dugo je bio predmet mnogih glasina i nagađanja, a cijeli svijet na trncima očekuje njegov izlazak. Svi se na vlastite oči žele uvjeriti kako si Samsung neće ponovno dopustiti takav gaf kao prošle godine s modelom Note 7 gdje je, zbog problema s baterijom, u više od 50 slučajeva došlo do eksplozije telefona, pa čak i ozljeda. Detaljnije specifikacije telefona nalaze se na našem posljednjem blogu, a telefon će biti dostupan od 15. rujna za vrtoglavu cijenu od 7699 kn.

1. Apple iPhone 8

I o izlasku novog Iphone-a informacije i nova otkrića dolaze kao na pokretnoj traci. Najpopularnije mišljenje u posljednje vrijeme je da ćemo na jesen dobiti tri nova telefona – iPhone 7S i 7S Plus, te novi iPhone 8 koji bi trebao biti prava zvijer među telefonima. Radi se o telefonu napravljenom u kombinaciji stakla i metala koji će na prednoj strani imati ogroman zaslon bez rubova, a gumb za otisak prsta biti će skriven ispod stakla. Ostale novosti uključuju skener šarenice oka, prepoznavanje lica, a možda čak i prvo bežično punjenje. S Appleovim A11 procesorom trebao bi biti izuzetno brz i stoga ne sumnjamo da će ove godine dobiti upravo ovaj model pokupiti najviše oduševljenja. I ovaj put ćemo za njega morati izdvojiti gotovo 7500 kuna, a uskoro ćemo vidjeti hoće li doista i opravdati svoju visoku cijenu.

S ovim zaključujemo našu ljestvicu top 9 najiščekivanijih telefona u ovoj godini.

Koji bi bio tvoj odabir i da li možda namjeravaš postati ponosni vlasnik jednog od njih?

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version