Home Apple iOS 10 će omogućiti brisanje svih beskorisnih aplikacija!

iOS 10 će omogućiti brisanje svih beskorisnih aplikacija!

Neka dignu ruku svi Iphone korisnici koji imaju na telefonu kreiranu mapu sa svim beskorisnim Applovim aplikacijama čije brisanje IOS nije do sada dozvoljavao. Hm, i nema nas baš malo? No, nakon mnogo godina zahtjeva i pritužbi, Apple je konačno odlučio uslišati korisnike.

Naime, to će biti moguće s prvom idućom nadgradnjom sistema iOS 10 koje ćemo se razveseliti u rujnu. Gotovo sve aplikacije koje su inače već od samog početka instalirane na telefon, sada ćete moći ukloniti, a ponovna instalacija će, sasvim logično, biti vrlo jednostavna – samo ćete ih ponovno instalirati putem aplikacije App Store. No, još uvijek će ostati nekoliko osnovnih aplikacija koji čine bit iOS-a i stoga ostaju; Messages, Phone, Safari, Photos i nezaobilazni App Store, bez kojih iPhone ne bi bio isti.

Osim nepotrebne dodatne mape na desktopu, aplikacije koje ne koristimo zauzimaju i veliki dio dragocjene memorije. Ovom opcijom posebice će se oduševiti korisnici Iphone s manjim kapacitteom od 16GB jer će odstranjivanje ovih aplikacija osloboditi 150 MD dodatnog i toliko prijeko potrebnog prostora.

Exit mobile version