Najnoviji član iPhone obitelji obara rekorde u broju glasina koje kruže internetom već mjesecima prije službenog izlaska. Gotovo sa sigurnošću možemo tvrditi kako već poznajemo hardver opremu i specifikacije svog novog telefona, no kako će operacijski sustav izledati na novom ekranu, još uvijek ostaje pitanje.

U rujnu ćemo tako najvjerojatnije dobiti tri nova telefona, iPhone i 7S 7S Plus koji će biti samo mala nadogradnja trenutno najprodavanijeg iPhone 7-a, za Iphone revoluciju će se zasigurno pobrinuti treći iPhone 8 čiji službeni naziv ostaje još uvijek ostaje nepoznat. Možda će se umjesto broja 8, prigodom desete obljetnice, Apple odlučiti za rimsku desetku pa će tako postati iPhone X, a neke glasine spominju i ime iPhone Pro. Bez obzira na to kako se na kraju odluče nazvati ovaj super telefon, krasiti će ga impresivni ekran veličine 5,8 inča koji se proteže od ruba do ruba uređaja, a imati će i blago zakrivljene rubove.

Zagonetka ostaje i izgled zaslona prilikom korištenja – naime, običan pravokutnika koji smo koristili dosada, više neće biti moguć. Dizajner Max Rudberg prihvatio je izazov i predstavio tri opcije kako bi novi ekran mogao izgledati.

Nekoliko nagovještaja dobili smo od samog Apple-a. Putem kode za pametni zvučnik Apple HomePod moguće je odgonetnuti siluetu novog telefona koja jasno ukazuje na izrez na gornjem rubu – isti će biti namijenjen za prednju i FaceTime HD kameru, senzoru za detekciju blizine i (vjerojatno) infracrvenom senzoru za prepoznavanje lica.

Prvu verziju Rudbergovega stvaranja djelomično potvrđuje priznati i vjerodostojni izvor informacija o nadolazećim telefonima, Evan Blass koji je objavio sliku telefona u maski. Slika također sugerira ekran koji se proteže od ruba do ruba, a pozadina ekrana zauzima cijelu prednju stranu, osim otvora na gornjem dijelu.

Sve manje nepoznanica ostaje prije službenog događaja, ali ćemo svejedno sa zanimanjem pratiti koja nagađanja će se pokazati istinita, a koja ne. Koja verzija ekrana se vama najviše sviđa? Mi smo za drugu varijantu, a vi nam svoje mišljenje možete napisati u komentaru.

Provjeri što već znamo o novom telefonu kojeg od Apple-a željno očekujemo prilikom 10. obljetnice iPhone-a!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here