Imaš li i ti dilemu kad kupuješ zaštitu za svoj telefon: – maska ili torbica? Što odabrati ukoliko si nekoliko nespretniji? Što odabrati ukoliko ne želiš previše mijenjati izvorni izgled svog novog telefona? Koja je razlika između maske i torbice i koja je najbolja za vaše potrebe?

Ukratko: maska ili torbica? Koja je razlika?

Možda je to očito, no svejedno – iako neki koriste ime jednog da opišu drugog, maska i torbica nisu isti proizvod.

Maska

Ukoliko želiš svom telefonu ponuditi kvalitetnu zaštitu i pored toga zadržati izvorni izgled telefona, odaberi masku.

Maske su obično lakše i tanje od torbica, zato su bolji izbor ukoliko svoj telefon nosite u džepu. Dozvoljavaju slobodan pristup svim vanjskim gumbima i utorima telefona.

Ukoliko za zaštitu svog telefona odabereš masku, ne zaboravi na to da maske pokrivaju samo zadnju stranu i rubove uređaja. U tom slučaju ti preporučujemo da zaštitiš i ekran svog telefona.

Torbica

Ukoliko želiš svoj telefon sigurno držati u prikladnom džepu, koji ga okružuje sa svih strana, odaberite preklopnu torbicu.

Torbice zbog svoje konstrukcije pružaju bolju zaštitu od maska, jer su često okružene i posebnim gelom, koji sprečava, da tvoj telefon ispadne iz torbice. Često su torbice opremljene i s raznim utorima, koji dozvoljavaju spremanje kartica, novčanica, posjetnica ili osobnih dokumenata.

Veći su i deblji od maska i u potpunosti prekrivaju dizajn vašeg telefona. Zbog toga su lošiji izbor za one koji nose telefon u svom džepu i za razliku od alternative, nude bolju zaštitu i prednje strane uređaja (zaslona).

maska ili torbica - torbica Ringke Wallet za Galaxy S10

Kako odabrati pravu masku ili torbicu?

Biranje maska je puno jednostavnije od biranja torbica, jer imaš u ponudi puno više različitih oblika i dizajna – od prozirnih, do obojanih, maska s posebnih uzorka, tankih  i robusnijih.. Kako onda odabrati savršenu masku?

U idealnom slučaju maska čvrsto grli vaš telefon, pokrije sve njegove rubove i rub ekrana. Obratite pažnju i na to da maska koju ste odabrali dozvoljava nesmetano korištenje:

  • Slušalica
  • Zvučnika
  • Mikrofona
  • Punjača
  • Svih vanjskih gumbova

Ukoliko želiš koristiti NFC funkciju (ukoliko ti tvoj telefon to dopušta), provjeri dali ti maska to dozvoljava. Neki telefoni imaju na stražnjoj strani čitač otiska prsta. Provjeri da je dostupan i odaberi masku koju dozvoljava nesmetano korištenje.

Gel ili TPU?

Gel i TPU (termoplastični poliuretan) materijali se najčešće koriste kod proizvodnje maska.

Gel maske su na opip i po izgledu gumene i fleksibilne. Njihova oblika dozvoljava da pokrivaju sve rubove tvog telefona i ne skliznu iz ruka.

Telefon štite od ogrebotina i prljavština. Zbog svoje gumenog sastava dobro apsorbiraju energiju i smanjuju šok udarca. Često se za proizvodnju maska koristi i kombinacija gela i TPU materijala, što osigurava trajnost i dobar osjećaj u ruci.

TPU maske su tvrđe i čvršće od gel maska. TPU lakše podnosi i snažnije udarce. Tvoj telefon zaštiti od ogrebotina i udarca, ali zbog svoje čvrstosti, se može kod stvarno jakih udarca raspasti.

Tako gel kao i TPU maske su dostupne u više oblika, boja i dizajna. Odaberite tanku prozirnu masku, koja će minimalno mijenjati izgled vašeg uređaja ili zaštiti tvoj uređaj s „vojnom zaštitom“ robusnih maska, koje pružaju još veću sigurnost.

Najčešće želje naših kupaca pri odabiru maska

“Tražim” nevidljivu “zaštitu koja ne mijenja izvorni izgled mog telefona.”

Preporučujemo tanku prozirnu masku, koja će tvoj telefon čvrsto zagrliti i nuditi neprimjetljivu zaštitu. Dostupne su tako u gel kao i u TPU oblici. Za prozirne i bijele maske je treba napomenuti, da može s vremenom malo požutjeti zbog sunca i tako gube status „nevidljive“ zaštite.

„Jako sam nespretan/na! / Redovito se bavim sportom i telefon mi je stalno u opasnosti. “

Preporučujemo vam odabir maske koja nudi maksimalnu zaštitu. Najrobusnije maske su obično sastavljene iz nekoliko različitih komponenata. Svaki od njih doprinosi do bolje zaštite z tvoj telefon.

Mekši gel pruća apsorpciju udarca i rasporedi sile na masku, tvrđi TPU nudi snagu i čvrstost. Robusne maske obično imaju ojačane rubove, međutim neki proizvođači u masku uključuju i posebne zračne jastuke.

U većini slučajeva imaju robusne maske nekoliko uzdignut rub koji se pokriva i rubove ekrana. To osigurava da je ekran telefona malo podignut od površine na koju pustiš svoj uređaj.

Jer su robusne maske sastavljene iz više dijelova i slojeva, su zbog toga nekoliko deblje i promijene obliku vašeg uređaja, ali će zbog toga maksimalno štititi uređaj od ozbiljnih padova i udarca.

„Želim masku priznate marke naviše kvalitete!“

Jednako kao što je s odjećom, automobilima, glazbenim instrumentima i svim drugim artiklima, maske priznatih marka pružaju najbolju zaštitu  za vaš telefon.

Za marke poput Spigen, Ringke in Caseology zaista dobijate kvalitetu za koju plaćate. Bilo kojeg odaberete, ne možete promašiti.

Spigen je jedan između vodećih proizvođača maska na tržištu. Nakon početka u Južnoj Koreji, preselili su se u Kaliforniju, gdje još danas imaju svoje sjedište. Odlikuje ih sviježi, moderni dizajn i materijali najviše kvalitete. Ukoliko želite vrhunsku zaštitu i elegantan, minimalistički dizajn, odaberite Spigen.

Kod Ringke žele sa svojim maskama naglasiti estetsku dovršenost mobilnih uređaja u koje proizvođači ulažu ogromno znanja i truda. Već od 2003. dalje je njihova misija dizajniranje maska, koja se čvrsto uklapaju s vašim telefonom i minimalno promijene obliku njegovog izgleda, ali istovremeno nude maksimalnu zaštitu od padova i udaraca.

Odaberite Caseology, ukoliko želite masku iz najkvalitetnijeg materijala i sofisticiranim izgledom. Ukoliko vam je osim vrhunske zaštite važan i izgled, odaberi Caseology, koji nudi razne estetsko dovršene modela zaštite za tvoj uređaj.

Maska ili torbica: ✔ A što s zaslonom?

Bilo koju masku ili torbicu koju odabereš za zaštitu svog telefona, u svakom primjeru preporučujemo ti da i uvijek zaštitiš zaslon. Veliki stakleni zaslon je najlomljiviji i najdraži dio vašeg uređaja. Ukoliko se ošteti, telefon je neupotrebljiv, međutim za popravak možeš platiti 1000 hrk i više.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here