Neka dignu ruku svi Iphone korisnici koji imaju na telefonu kreiranu mapu sa svim beskorisnim Applovim aplikacijama čije brisanje IOS nije do sada dozvoljavao. Hm, i nema nas baš malo? No, nakon mnogo godina zahtjeva i pritužbi, Apple je konačno odlučio uslišati korisnike.

Naime, to će biti moguće s prvom idućom nadgradnjom sistema iOS 10 koje ćemo se razveseliti u rujnu. Gotovo sve aplikacije koje su inače već od samog početka instalirane na telefon, sada ćete moći ukloniti, a ponovna instalacija će, sasvim logično, biti vrlo jednostavna – samo ćete ih ponovno instalirati putem aplikacije App Store. No, još uvijek će ostati nekoliko osnovnih aplikacija koji čine bit iOS-a i stoga ostaju; Messages, Phone, Safari, Photos i nezaobilazni App Store, bez kojih iPhone ne bi bio isti.

Osim nepotrebne dodatne mape na desktopu, aplikacije koje ne koristimo zauzimaju i veliki dio dragocjene memorije. Ovom opcijom posebice će se oduševiti korisnici Iphone s manjim kapacitteom od 16GB jer će odstranjivanje ovih aplikacija osloboditi 150 MD dodatnog i toliko prijeko potrebnog prostora.

apple-ios-10-wwdc-2016-1-1280x720