Konačno smo ga dočekali! Obitelji Apple pridružio se novi mališan u liku iPhone-a SE kojeg su ljubitelji manjih telefona željno iščekivali. O ovom malom mobitelu se već i prije izlaska širile mnoge glasine i informacija, a mi vam možemo s oduševljenjem potvrditi da je (većina) iznenađujuće istinita.

Telefon je uistinu samo smanjena verzija velikog brata iPhone 6s i niti po obliku ni po specifikacijama ne zaostaje previše za njim. iPhone SE je na raspolaganju u četiri dobro prepoznatljive boje – srebrnoj, tamno sivoj, zlatnoj i rose gold. Većina će se razveseliti činjenici da su se u Apple-u “riješili” i izbočene kamere koja je mnogima bila šaka u oko na inače estetski vrlo dovršenoj stražnjoj strani telefona.

Osim šarmantne vanjštine, iPhone SE nas je oduševio i sa iznimno snažnom unutrašnjosti. Naime, zbog procesora A9 i pomoćnog M9 procesora, čak je dva puta brži nego iPhone 5s. Podupire i Apple Pay jer ima NFC čip. Poboljšane su i performanse kamere jer stražnja kamera ima sada 12MP, a prednja 5MP. Koristi najnoviju Wi-Fi tehnologiju i Touch ID (čitač otiska prsta), ali nema funkciju 3D touch.

Cijena iPhone-a SE je 399$ za 16GB verziju ili 499$ za 64GB verziju, a i u ovom slučaju su se odrekli srednjoj varijanti i iPhone SE s 32GB se neće proizvoditi.

Za ljubitelje velikih telefona se ovime ništa ne mijenja. No, prvi puta nakon 18 mjeseci, uživati će ljubitelji praktičnih, mini džepnih mobitela čija je najvažnija odlika da su lakši za rukovanje i zauzimanju puno manje prostora nego oni klasični.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here