Stiže Galaxy Note 9

Korejski gigant elektronike Samsung najavio je datum novog eventa, koji će se održati 9. kolovoza u New Yorku. Što možemo očekivati? Sigurno ćemo upoznati teško očekivani Galaxy Note 9. Ovo je već naznačeno njihovim pozivom, koja najavljuje novu zlatnu (ili žutu) boju, ali na fotografiji nije telefon, nego novi S Pen.

unpacking-note-9

Što je novo?

Telefon bi trebao biti prilično sličan prethodniku, s nekim nadogradnjama sličnim Galaxy S9 i S9 +. (postoje indicije da će ovo zapravo biti zadnji Note, jer bi Samsung sljedeće godine ovu seriju mogao spojiti sa S serijom – uređaji su jednostavno postali preslićni).

Najveća novost je zaista u olovci, koja će sada biti opremljena bluetooth vezom, što će omogučiti daljinsku kontrolu glazbe i aktiviranje kamera, što će svakako biti korisna funkcija za grupne fotografije ili autoportrete.

Procesor uređaja će vjerojatno biti Exynos 9180 (ili Snapdragon 845 za tržište SAD-a), uz 6 GB RAM-a i čak 512 GB memorije. Glasine kažu da će Samsung ugraditi senzor otiska prsta na zaslon (kao što to već rade Oppo i Vivo). Baterija će imati čak 4000 mAh – vidljiva razlika od prošlih 3300 mAh!

Što se samog izgleda tiče, uređaj je sasvim sličan Note 8, osim čitača otisaka prstiju koji će biti smješten ispod kamere, dakle konačno na logičnom mjestu.

Galaxy Note 9 također će imati istu dvojnu kameru s 12 MP kao i S9, a naravno će zadržati već uspostavljene značajke poput bežičnog punjenja, mogućnosti proširenja memorije i standardne 3,5 mm priključnice za slušalice.

Cijena?

Galaxy Note 9 bi trebao biti najskuplji Note do sada, čak skuplji od Note 8, što znači oko 1000 eura za osnovni model, dok se cijena modela sa 512 GB memorije može popeti i na 1200 eura.

Službeni video