Samsung je u Barceloni na svom poznatom “Unpacked 2018” eventu službeno predstavio nove pametne telefone Samsung Galaxy S9 i S9+, koji video opcijom Super Slow-mo korisnicima donose nove mogućnosti, imaju najbolju kameru u uvjetima slabijeg osvjetljenja te AR Emoji emojije kojima ćete se moći izraziti na još osobniji način.

Zaslon

Kao što se iz glasina do sada moglo zaključiti, ova dva uređaja velikim dijelom preuzimaju dizajn svojih prethodnika, kao i veličine zaslona te omjera stranica 16:9. Galaxy S9 dolazi s 5,8, a S9 Plus 6,2-inčinim Super AMOLED zaslonom (koji podržava HDR10), obojica zakrivljena na bokovima, slijedeći tradiciju svojih prethodnika.

Najbolji standard Galaxy zajednice

Samsung je, kad je riječ o pametnim telefonima, postavio zlatni standard, uključujući IP686 otpornost na vodu i prašinu kao i bežično punjenje. Uređajima Galaxy S9 i S9+ Samsung ide korak naprijed. Memorija uređaja može se proširiti MicroSD karticama kapaciteta do 400GB, a nude i vrhunski aplikativni procesor koji nudi snažne performanse i sofisticiranu obradu slike.

Važno je reći i da Galaxy S9 i S9+ uređaji korisnicima pružaju dodatnu sigurnost budući da su osigurani platformom Knox 3.1, Samsungovim najnovijim sigurnosnim sustavom. Uređaji podržavaju tri različite mogućnosti biometrijske provjere autentičnosti – šarenicu oka, otisak prsta i prepoznavanje lica – tako korisnici mogu odabrati kako žele zaštititi svoj uređaj i aplikacije.

29mjjqyonnjj32v4sxvtfi-650-80
Čitač otisaka prstiju sada je smješten na logičnijem mjestu, dakle ispod kamere. Zanimljivo da ćete pronaći i već pomalo zastarjeli 3,5 milimetarski ulaz za slušalice, a tu je i novi USB Type C 3.1 ulaz.

Redizajnirana kamera

Samsung Galaxy S9 i S9+ donose kamere sa Super Speed Dual Pixel senzorom stvorenim za iznimnu kvalitetu obrade i memorijom za fotografiranje nevjerojatnih fotografija visoke kvalitete. Novosti:

Super Slow-mo: Dinamični i usporeni videozapisi koji snimaju do 960 slika u sekundi omogućavaju bilježenje nezaboravnih svakodnevnih trenutaka koji inspiriraju. Galaxy S9 i S9+ pružaju i Motion Detection, inteligentnu značajku koja detektira kretanje u okviru i počinje automatski snimati – svaki korisnik mora napraviti vlastitu postavku snimke.

Low Light kamera: Tajna svake sjajne fotografije leži u dobrom osvjetljenju, no često fotografije snimamo i u ne tako idealnim uvjetima osvjetljenja te mnogi pametni telefoni, zbog fiksnog otvora na kamerama koji se ne može prilagoditi niskom ili visokom osvjetljenju, snimaju zrnate ili „isprane“ fotografije.

S9 i S9 Plus donose i animirane personalizirane emotikone, koje ćete moći slati doslovno svima. Prepoznaje predefinirane geste lica korisnika i ubacuje je ih u vaš animirani emoji, koji je, eto, vaša nova digitalna slika.

75bajbrbx3zhinracrilo5-650-80

Bixby: Samsungova inteligentna platforma, integrirana u telefon, koristi proširenu stvarnost i duboke tehnologije učenja kako bi korisnicima pružila korisne informacije o okruženju . Zahvaljujući prepoznavanju objekta u stvarnom vremenu, Bixby istovremeno generira informacije na vrhu slike na koju se kamera usmjerava.

Izgled telefona

Uređaji dolaze u crnoj, titansko sivoj, ljubičastoj i koraljno plavoh boji kućišta. Oba imaju kućišta od posebno polirane aluminijske legure koje je, kao i ekran, zaštićeno Corning Gorilla Glass 5 zaščitnim staklom, a odmah ćemo spomenuti i kao su oba vodootporna i otporna na prašinu u skladu IP68 certfikatom.

s9-uzivo

Specifikacije Galaxy S9 i S9+

Galaxy S9 i S9 plus Snapdragon 845 ili Exynos 9810, ovisno o tržištu. Kada govorimo o radnoj memoriji, S9 ima 4GB RAM-a, a S9+ ima 6GB RAM-a. Paleta interne memorije kreće od 64GB, 128GB i 256GB, što će vjerojatno varirati od tržišta do tržišta.

Baterija

3000 mAh za mnoge je veliko razočaranje. Bez obzira na kapacitet baterije, očekuje se da novi čip pridonosi puno višem vijeku trajanja baterije, koja bi trebalo trajati duže.

Cijena

Galaxy S9 i S9+ bit će dostupni u Hrvatskoj od 16. ožujka 2018. Kupci koji prednaruče svoj Galaxy S9 ili S9+ kod ovlaštenih Samsung partnera do 8. ožujka ostvarit će uštedu do 3000 kuna prilikom otkupa starog telefona za novi Galaxy te će ga dobiti na kućnu adresu tjedan dana prije početka prodaje.

Oni koji novi Galaxy prednaruče od 9. do 15. ožujka, također će ostvariti uštedu prilikom otkupa starog telefona, a novi će preuzeti na dan početka prodaje, 16. ožujka.

Pogledajte i Samsungov službeni video:

U našoj ponudi već možete pronaći dodatnu opremu za Galaxy S9: maske, torbice, zaštita zaslona i kabele, punjače i ostale dodatke. Provjerite i ponudu maskica, torbica, zaštite zaslona i ostale dodatne opreme za Galaxy S9+.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here