2016 je bila izuzetna godina za pametne telefone (dobro, osim jednog). Gotovo svi telefoni koji su uvedene u predstavljeni protekle godine bili su vrlo dobri, tako da je teško odabrati samo jedan najbolji telefon. Pogledajte TOP 7 uređaja u 2016.

Koji telefon po Vašom mišljenju zaslužuje titulu najboljeg?
Provjerite dodatnu opremu za svog favorita na gizzmo.hr!

Najbolji uređaji 2016

Apple iPhone 7

Očigledan (a možda i očekivan) izbor je naravno Apple iPhone 7. Ako Samsung sa Note7 ne bi imao “bombu” umjesto baterije vjerojatno bi okrunili njega. No, čak i ako vam “jabuke” ne mirišu, treba priznati da je ovo fantastičan uređaj koji odlično obavlja svoju zadaću.

Uz novi iOS 10 iPhone je postao snažniji nego ikad, ali i dalje ostaje vrlo jednostavan za korištenje. Dvostruka kamera kod većeg modela iPhone 7 Plus ima jedinstven način slikanja portreta, zbog koje još posebno istiće među svim ostalim uređajima, dok je manji, 4,7-inčni model i dalje jedan od najboljih i najprodavanijih pametnih telefona u ovom trenutku.

iphone7

Galaxy S7 i S7 Edge

Ako i vi mislite, da je od dolaska novog Galaxy S7 prošla cijela vječnost, niste jedini, iako je prodaja poćela u ožujku 2016. No, Samsung je s Galaxy S7 i njegovim većim “bratom” S7 Edge pogodio “jackpot”. Telefon ima jednu od najboljih kamera, odličnu bateriju, vodootporno kućište, a uz to je još pogotovo Edge mnogo manji i tanji od konvencionalnih 5,5-inčnih uređaja.

Možda nisu najoriginalniji ili uzbudljivi telefoni godine, ali su definitivno jedni od najboljih.

samsung-kills-galaxy-s7-edge-plus-following-fans-backlash-500024-2

Najbolji Android Flagshipi

Google Pixel i Pixel XL

Telefoni sa sustavom Android i ove godine napravili su veliki korak naprijed s najavom Google Pixel uređaja. Izvanredna snažnost ovog prekrasnog virtualnog pomoćnika i najbolja kamera su dobri izgledi za ono što nam Google može ponuditi u idućih godinu dana.

google-pixel-phone-8393

HTC 10

HTC 10 je potpuno nadmašio sve svoje HTC prethodnike. Kompaktan, nenametljiv dizajn telefona sakriva dobru kameru, odlične zvučnike, izdržljivu bateriju sa 3000 mAh i 5,2-inčnim QHD zaslon. Također podržava tehnologiju brzog punjenja Quick Charge 3.0 i ima čitač otisaka prstiju što nadmašuje puno sličnih telefona u njegovom rangu.

vladsavov-htc-10-hands-on-1-0

Najbolji “phableti”

Huawei Mate 9

Među glavnim “phabletima” u prethodnoj godini posebno je isticao Huawei Mate 9 sa ogromnim, 5,9-inčni zaslon stisnut u kućište koje je manje od 5,7-inčnog LG V20 i samo je malo veći od iPhone 7 Plus. Ima izvanrednu dvostruku kameru, snažne stereo zvučnike i “strašnu” 4000 mAh bateriju koja usprkos velikom zaslonu traje dva dana bez punjena, osim toga operacijski sustav funkcionira savršeno unatoč Huawejevi EMUI 5.0 verziji Androida.

LG V20

Nakon neuspjeha premium telefona G5, LG situaciju riješava situaciju s V20, vrlo dobrim 5,7-inčnim uređajem sa baterijom koja se može odvojiti i korisnim Dual Screen-om, koji također uključuje najbolji Hi-Fi mikrofon, a podsjetiti valja i vrlo dobru kameru koja pravi divne i jasne slike i videe.

lg-v20-dual-cameras-dsc00857

Najbolji “jeftiniji” uređaj

OnePlus 3T

Telefon OnePlus 3T daje dojam da je izuzetan premium telefon jer ima bolje specifikacije od gotovo svih drugih telefona iz 2016. godine, a košta samo 429 $. Ima nevjerojatnu bateriju s 3400 mAh, svijetli zaslon sa živim bojama i poboljšanim Androidnim operativnim sustavom. Osim niske cijene, na žalost, ne nudi baš mnoge druge jedinstvene značajke, ali sve u svemu je to odličan uređaj.

phone-color-show-bg

Koji telefon po Vašem mišljenju zaslužuje titulu najboljeg mobilnog uređaja u 2016. godini?