Pripremili smo vam popis telefona koji će svjetlo dana ugledati u ovoj 2018. godini. Ukoliko polako razmišljate o zamjeni vašeg trenutnog telefona, naša lista vam može biti od velike pomoći prilikom odluke o odabiru vašeg novog pomoćnika.

Google Pixel 3

U listopadu 2018. očekuje se izlazak čak tri nova Google Pixel telefona, a za jednog njih pretpostavlja se da bi čak mogao konkurirati iPhone-u X. Telefoni radnih imena Crosshatch, Albacore i Blueline najvjerojatnije će pokretati Android 9.0 P i Snapdragonov 845 procesor.

Huawei P11

Već u veljači Huawei bi trebao predstaviti Huawei P11 – nasljednika P10, trenutno vodećeg telefona te marke. Baš kao i Mate 10 i P11 trebao bi imati čip Kirin 970 koji će po navodima iz Huawei-a imati čak 25 puta bolju CPU učinkovitost i 50 puta bolju energijsku učinkovitost. Nagađanja se kako će i P11 biti bez priključka za slušalice.

wzkd8nzxexsrybdgwic8v4-650-80

LG G7

LG bi svoj novi telefon G7 trebao predstaviti već na siječanjskom CES-u što bi im omogoćilo dobru startnu poziciju u konkurenciji. Glasine o telefonu isitču kako LG surađuje s Qualcommom te bi stoga i LG G7 bio prvi telefon s Snapdragonovim procesorom 845.

lg-g7

Microsoft Surface

Nagađanja o telefonu Microsof Surface pojavile su se prije više od dvije godine. Nedavno je tvrtka uložila zahtjev za nove patente za fleksibilni mobilni uređaj koji je podigao prašinu i glasine o funkcijama i mogućnostima telefona tvrtke Microsoft Surface. Naravno, radi se samo o nagađanju, no, čak i ako ne dobijemo novi telefon, moguće je da će tvrtka testirati fleksibilni zaslon na tabletu.

Nokia 9

Očekuje se da će Nokia 9 biti poboljšana verzija telefona Nokia 8 sa većim zaslonom od 5,7 inča i prikazom omjera slike 18:9. Telefon bi trebao imati i 2 GB RAM-a, 12 MP dual kameru i Bothie fotografije koje kombiniraju slike sa prednje i stražnje kamere. Vjerojatno će Nokia 9 zadržati snimanje zvuka od 360 stupnjeva koji smo već vidjeli na Nokia 8, a pokretati će ga Qualcomm Snapdragon 835.

dgmngvipcb7mkgh7zomsgf-970-80

Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9+

Radi se, naravno, o najvećim i najboljim Android telefonima koji ćemo vidjeti u 2018. godini. Novost kod oba modela vjerojatno će biti 7nm Snapdragon 845 ili 8nm Exynos 9810 procesor. Očekuje se da će se učinkovitost telefona uvelike poboljšati, a Samsung će konačno premašiti 4 GB RAM-a koji smo vidjeli na prijašnjim verzijama telefona. Dizajn telefona trebao bi ostati vrlo sličan, a nadamo se i cijena.

Samsung Galaxy S9 Mini

Očekivali smo već S8 Mini, a kako se približava datum lansiranja Galaxy-a S9, čini se vjerojatnije da će Samsung predstaviti i S9 Mini. O telefonu je do sada poznato vrlo malo. Jedan od izvora otkriva da bi Samsung trebao imati beskonačan ekran od 5 inča, a moguće je da ćemo taj ekran vidjeti na telefonima serije A.

Samsung Galaxy X

Ako je riječ o vjerodostojnim glasinama, ove bi godine svjetlo dana trebao napokon ugledati prvi telefon s fleksibilnim ekranom. Galaxy Note X trebao bi biti pametni telefon s dvojnim ekranom koji se sklapa u 7-inčni tablet (spominju se i 8-inčni tableti).

iPhone X Plus

Nakon što je 2017. godine Apple lansirao tri telefona – pored iPhone-a 8 i 8 Plus, još i iPhone X, analitičari vjeruju kako će tvrtka ponoviti istu taktiku i ove godine. Telefoni bi trebali biti ažurirana verzija iPhone-a X: jedan će imati 5,8-inčni OLED zaslon s 458 piksela, „Plus” verzija će imati 6,5-inčni ekran i 500 ppi ekran, dok se za treći iPhone pretpostavlja da će imati 6, 1-inčni zaslon i 330 ppi. Isti bi trebao biti i nešto jeftiniji.

Sony Xperia XZ1 Premium

Na kongresu mobilne telefonije u veljači Sony bi trebao predstaviti premium verziju Sony Xperie XZ1, telefon XZ1S i tablet. O telefonima ne znamo puno, a iz različitih izvora dolaze oprečne informacije o specifikacijama telefona.

Xiaomi Mi Mix 3

Do dana lansiranja je još dosta vremena (najvjerjatnije v listopadu 2018.), no u javnost su već procurile navodne fotografije novog modela. Telefon bi mogao imati dvojnu okomitu kameru i senzor za otisak prsta na stražnjoj strani telefona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here