Glasine: U 2017. stiže nasljednjik iPhone 7 sa zakrivljenim ekranom!

Samsung sa novim Note7 ne nudi više s flat ekranom nego samo sa zakrivljenim ekranom. Možemo li i iz Applea, Samsungovog najvećeg konkurenta, očekivati takav razvoj događaja?

Najave novih iPhone telefona za 2017. godinu govore kako je u planu predstavljanje triju modela – najmanje će biti 4,7-inčni što znači da se ne očekuje nasljednik model SE s 4 inča, zatim 5,5-inčni te još jedan premium iste dijagonale od 5,5 inča ili nešto veće. Upravo taj premium bi mogao imati zakrivljenost s obje strane, kakvu nudi Samsung na svojim Edge modelima S6 i S7 te na novom Noteu 7.

iPhone7Concept-Curved-Display-1024x682
Render: Jedan od mogučih izgleda iPhonea sa zakrivljenim ekranom?

S obzirom na pad interesa u posljednje vrijeme u svijetu za Appleovim iphoneom, iako se i dalje radi o više desetaka milijuna komada prodanih po tromjesječju ne bi nas iznenadilo da Apple krene u tom smjeru. I to ne bi bilo ništa loše, dobili bismo konkurenciju u tom segmentu koju još nitko nije ili prepoznao ili pak nema tehnologiju izrade odnosno novce za ulaganje u razvoj.

Appleov zakrivljeni iPhone trebao bi imati OLED ekran, za razliku od druga dva planirana modela s LCD ekranima, a proizvodit će ga, ni više ni manje nego glavni konkurent – Samsung! Iznenađenje, jel da?!

OLED ekrani u odnosu na LCD ekrane nude mnoge prednosti jer su lakši i tanji te više fleksibilni. Manje troše energije pa se s jednim punjenjem baterije dobije veća autonomija, glavna boljka današnjih telefona i jedan od najčešćih prohtjeva korisnika pri kupnji telefona. Istovremeno, organski OLED ekrani imaju življe boje te vjerniju crnu boju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here