Službeno je: Nova generacija iPhonea i ostalih Apple novosti bit će predstavljena 7. rujna. Apple je već poslao pozivnice za event koji će se naravno održati u San Franciscu u 19.00h (u našem vremenu). Prema svemu što smo do sada doznali, novi iPhone bi trebao nositi ime iPhone 7, a uz standardni 4,7-inčni, trebala bi biti predstavljena dva 5,5-inčna modela – iPhone 7 Plus i iPhone 7 Pro, koji bi trebao imati dvostruku kameru na poleđini.

Prema glasinama novi iPhone će se minimalno razlikovati od lanjskog. Imat će potpuno isti oblik, s donekle izmijenjenim antenskim trakama i povećanim modulima kamere, pa zbog toga neki opravdano sumnjaju u naziv iPhone 7, te sugeriraju iPhone 6 SE, ostavljajući magični broj 7 za 2017. godinu, kada bi trebao stići potpuno redizajnirani model. Tu sumnju je možda već opovrgnuo, jer na službenom pozivu piše “See you on 7th”.

Credit Unbox Therapy-650-80

Novi iPhone će vjerojatno pokretati novi Apple A10 procesor, proizveden u potpunosti od strane TSMC-a, dakle bez Samsungove pomoći, a mogla bi porasti i radna memorija na čak 3 GB. Navodno će s uređaja nestati 3,5 mm audio utor, a zamijenit bi ga trebao Lightning utor. Ono što je sigurno, napokon ćemo ugledati konačnu verziju iOS-a 10.

Početak prodaje na ključnim tržištima se očekuje se desetak dana kasnije, a kada će stići u naše krajeve, za sada nije poznato – vjerojatno tek krajem rujna ili početkom listopada.

7th.2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here