Još se nije niti slegnula prašina oko izlaska Appleovog paradnog konja iPhone-a 7, a već su se pojavila prva nagađanja o karakteristikama njegovog najvećeg konkurenta, Samsungovog predstavnika Galaxy-a S8.
Trenutno se još uvijek u južnokorejskim laboratorijima razvija pod kodnim imenom ” Project Dream “, a svjetlo dana bi trebao ugledati na otvaranju Svjetskog kongresa mobilne telefonije početkom ožujka iduće godine odnosno prema nekim nagađanjima, čak i prije toga. U pitanju je najveći, najsnažniji i općenito najbolji Samsungov telefon do sada.

s8_2

Ekran napravljen po mjeri virtualne stvarnosti

Prva velika promjena trebala bi se odnositi na ekran. Naime, Galaxy S8 će biti dostupan samo u verziji Edge sa zakrivljenim zaslonom (u dvije različite veličine – 5,1 i 5,5 inčni zasloni), koji bi sa svojom rezolucijom od 4K trebali postaviti nove standarde u mobilnoj telefoniji.
Iako je i prošlogodišnji Sonyev phablet Xperia Z5 imao jednaku rezoluciju, u aktualnoj generaciji takva rezolucija ipak još uvijek nije postala uobičajena. Dolaskom najnovijeg Samsunga, to bi se sada konačno trebalo promijeniti jer će i ostali konkurenti morati pratiti i pokušati nadmašiti novopostavljene standarde. Glavni razlog za povećanje rezolucije je napredak u razvoju na području virtualne stvarnosti – tako bi virtualni svijet sada mogao zaživjeti u punom smislu te riječi.

s8_6

Dva oka za fotografiju

Očekuje se da će Galaxy S8 nastaviti i evoluciju fotografije. Samsungov novi predstavnik trebao bi se pridružiti sve većem broju telefona sa sistemom dvostruke kamere. Konzervativnija nagađanja pretpostavljaju da će postojećem senzoru s 12 megapiksela pridružiti još jedan od 13 megapiksela, dok najliberalniji spominju velike brojeve od 20 i 30 megapiksela. Novi Galaxy će bez sumnje imati i očni skener jer je već bio prisutan i na Galaxy-u Note7.

Galaxy S8 brži od iPhone-a 7?

Sve nas zanima što je s tehnikalijama ispod ekrana? I na ovom području se očekuje konkretna nadgradnja trenutne generacije. Na američkom tržištu novi Galaxy će pokretati 3,2 GHz Snapdragon 830 s osam jezgri, a u Europi bi to trebao biti Samsungov vlastiti Exynos 8895 koji ima odgovarajuću brzinu. Obje verzije će biti opremljene s dvostruko snažnijim grafičkim čipom Mali-G71 (koji će posebno oduševiti fanove VR) te šest gigabajta radne memorije, a korisnici će moći birati između 32, 64 i 128-gigabajtnim diskom ovisno o svojim potrebama za prostorom.
Na internetu se također pojavila informacija koja bi u praksi trebala pokazati kapacitet hardvera Galaxy-a S8. Neimenovani uređaj za koji stručnjaci vjeruju da je namijenjen upravo za Samsungov novi telefon, a utvrđenim programom za mjerenje performansi AnTuTu navodno je postigao zavidan rezultat od čak 203.737 bodova. Ako je ova informacija istinita, onda je to prvi telefon kojem je u ovom spomenutom programu uspjelo probiti magičnu granicu od 200 tisuća bodova, a time i skinuti s trona (neslužbeno) trenutnog prvaka, iPhone-a 7.

s8_5

Moći će čak izmjeriti temperaturu korisnika?

Očekuje se da će na Galaxy 8 biti instaliran najnoviji Android 7.1 Nougat (ali bez Googleovog pametnog asistenta koji će biti rezerviran samo za Google telefon Pixel), podržavati će 5G mrežu, a pomoću infracrvenih senzora mogao bi znati i izmjeriti temperaturu ljudskog tijela. Zadržane bi trebale biti i sve dobre osobine trenutne generacije, kao što su vodonepropusnost i funkcionalnost brzog punjenja baterije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here