Samsung je korisnike Galaxy Note 7 pozvao da ugase svoj uređaj i prestanu ga koristiti!

Nakon što su se u javnosti pojavili novi slučajevi samozapaljenja ili eksplozije Note7 modela, čak i onih novih koji su navodno trebali biti sigurni, Samsung je odlučio u potpunosti zaustaviti prodaju i zamjenu kod svih globalnih partnera. U istom priopćenju Samsung navodi da s regulatornim tijelima radi na istraživanju uzroka zapaljenja baterije, te da im je sigurnost kupaca na prvom mjestu.

Kod Samsung Hrvatska na svojoj službenoj Facebook stranici objavili su:

“Zbog sigurnosti naših korisnika, koja je naš apsolutni prioritet, zaustavili smo prodaju i zamjenu Galaxy Note7 uređaja te smo posljedično potpuno zaustavili njihovu proizvodnju. Korisnike prve serije Galaxy Note7 ili zamjenskih Galaxy Note7 uređaja molimo da isključe svoje telefone i iskoriste dostupne mogućnosti zamjene uređaja. Upute za zamjenu uređaja dogovorit ćemo sa partnerima u najkraćem mogućem roku.”

Samsung će svoje greške skupo platiti

Bloomber javlja da je Samsung nakon drugog globalnog opoziva za Note 7 izgubio čak 17 milijardi dolara vrijednosti mjereno po tržišnoj kapitalizaciji, što predstavlja pad od 8% unutar jednog dana! Šta to znaći za Samsung i kako će to utjecati na budućnost firme i serije Note uređaja, vidjet ćemo. Za sad je sigurno samo da je ovo kraj za Galaxy Note 7, koji je na svom potećku nakon prvih recenzija čak proglašen jednim od najboljih uređaja ikada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here