Pokemon euforija je zaludila i Hrvatsku! Ukoliko ste i vi među oduševljenim lovcima na Pokemone, vjerojatno imate probleme sa praznom baterijom telefona – naime, igrica dosta opterećuje bateriju. Ukoliko uz igranje omiljenih Pokemona, još želite i pratiti i objave na Facebooku, Instagramu i SnapChat profilu te nesmetano obavljati i svoje uobičajene aktivnosti na telefonu, provjerite slijedeće trikove s kojim ćete produljiti trajanje baterije telefona.

1) Isključite virtualnu stvarnost (AR)

Naravno da kul ako Pokemone lovite u »stvarnom svijetu«, ali korištenje te funkcije najviše troši bateriju. Činjenica je da će igrica izgledati malo manje atraktivno, ali isključen modul može uštediti značajan postotak baterije. Uz to, igranje igrice biti će nešto lakše bez uključene funkcije.

Pokemon GO z vklopljeno in brez funkcije za obogateno resničnost
Pokemon GO s uključenom i bez funkcije za virtualnu stvarnost

2) Uključite štednju baterije u igrici

Igrica omogućuje štednju baterije: uključite je tako da pritisnete Poke Loptu, a zatim ikonu za prilagodbe gdje provjerite da li je uključena mogućnost »Štednja baterije«. S uključivanjem funkcije, telefon će se isključiti ako ga držite okrenutim prema dolje (što je naravno praktično dok hodate), a na moguće promjene i događaje će vas upozoriti vibriranje telefona tako da ne propustite niti jednog Pokemona.

Vklopljena funkcija Varčevanje z energijo
Uključena funkcija Štednja s energijom

3) Pobrinite se za uobičajene mjere štednje energije

Da li ste uključili način za štednju energije? To će vam uštediti značajan postotak baterije, ali ne zaboravite kako su ovime ograničene vaše lokacijske informacije koje su potrebne kako bi igra normalno funkcinorala i zato ćete najvjerojatnije vidjeti manje Poke Stopova i Pokemona.
Ne zaboravite smanjiti svjetlost ekrana, a uštedjeti možete isključivanjem zvučnih efekata, glazbe i vibracije.

4) Kupite masku za punjenje ili Power Bank

Isprobali ste sve gore navedene mjere i isprobali savjete, a još uvijek imate problema s baterijom? Svakako isprobajte proizvode i dodatke za punjenje telefona na terenu. Na raspolaganju imate proizvode poput etuia za punjenje i power banki.

Unikatne prenosne baterije Emie Devil Volt
Unikatne prijenosne baterije Emie Devil Volt

Gotta catch ’em all, krenimo u lov! 🙂

Na gizzmo.hr provjeri ponudu maski za punjenje i prijenosnih baterija koje je Mr. Gizzmo pripremio za tebe!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here