Što si po horoskopu? Pogledaj što to znači! >>

Pogledaj

Besplatna podrška korisnicima (9.00 - 15.00): 01 7757 019

Držači

Držač telefona je dodatak koji drži mobilni telefon ili neki drugi elektronički uređaj. Obično se koriste za sigurno držanje uređaja, često na radnom stolu ili nadzornoj ploči. Dostupne su mnoge vrste. Neki su izrađeni od metala i imaju usisne čašice za pričvršćivanje na površinu. Drugi su izrađeni od plastike i imaju ljepljivu podlogu koja se može pričvrstiti na bilo koju površinu.

Neki imaju ručke s obje strane uređaja za lakše rukovanje. Dolaze u mnogo različitih materijala, uključujući metal, plastiku, silikon, gumu i kožu. Korišteni materijal ovisi i o vrsti i namjeni. Na primjer, ako želite držač za svoj radni stol na poslu, možda biste htjeli da je izrađen od metala kako ne bi klizio okolo kada stavite telefon na njega.

Ako želite jedan za nadzornu ploču vašeg automobila, možda biste htjeli da je napravljen od silikona kako vam ne bi izgrebao nadzornu ploču kad ga odložite. Neki držači dizajnirani su za posebno određene uređaje ili situacije, poput onih za stolna računala koji se mogu montirati na stol ili zid pomoću vijaka ili ljepljivih jastučića; oni za automobile koji se mogu montirati na vjetrobransko staklo s usisnim čašicama; te oni za bicikle koji se mogu montirati na upravljač s ljepljivom podlogom i nosači za motocikle koji se mogu pričvrstiti na upravljač vijcima.

Često postavljana pitanja

Kako radi magnetski držač telefona?

Djeluje tako da zalijepite magnetsku traku na stražnju stranu telefona. To uopće neće oštetiti telefon, ali neće svi to htjeti učiniti. Ako vam je to u redu, onda radi dobro, s malom kuglicom i utičnicom kako biste mogli okretati telefon.

Je li sigurno koristiti držač telefona?

Ovo je jedno od najčešćih pitanja koja ljudi imaju. Odgovor je da, ali morate poduzeti neke mjere opreza. Najprije provjerite ima li vaš držač telefona za trakicu za čvrsto držanje ventilacijskog otvora ili armaturne ploče kako ne bi skliznuo i pao na pod. Drugo, nemojte stavljati ništa ispred telefona dok je montiran jer to može uzrokovati oštećenje zaslona. Treće, pazite da ne dodirnete bilo koju tipku na telefonu tijekom vožnje jer bi to moglo dovesti do nesreće. Četvrto, nikada nemojte postavljati telefon u blizini ventilacijskih otvora za grijanje jer će vam to pogoršati trajanje baterije i možda se čak zapaliti! Peto, uvijek pripazite kamo idete kada koristite mobilni držač u slučaju da morate iznenada skrenuti ili iz nekog razloga snažno zakočiti.

Gdje trebam postaviti magnetni nosač za automobil?

Najbolje mjesto za magnetski nosač automobila je negdje između 30 cm i 45 cm od tla, tako da bude u razini očiju dok sjedite. Želite izbjeći postavljanje previsoko gore jer ćete tada imati problema vidjeti što se događa na cesti ispred vas, kao i biti u mogućnosti lako doći do svih gumba bez potrebe da se neugodno naginjete naprijed. Također mu je potrebno dovoljno prostora ispod pa ako netko slučajno naleti na njega, neće ga srušiti i slomiti nešto skupo poput vjetrobrana ili prednjih svjetala!

Treba li mi držač telefona u automobilu?

Ovo ovisi o vama. Ako ste netko tko puno vremena provodi na putu, onda se vjerojatno isplati uložiti u odličan držač telefona jer će vam to uvelike olakšati život. To također znači da nećete morati brinuti hoće li vam telefon iskliznuti iz ruku i srušiti se na pod tijekom vožnje, što može biti opasno.

Znaš li?

Marty Cooper je čovjek koji je izumio prvi mobitel. Radio je u Motoroli i napravio prvi mobitel. Bilo je to prvi put da je netko ikada zvao mobitelom u javnosti. On je također izumio prvi držač za telefon.

Držači
VIŠE