Besplatna podrška korisnicima (9.00 - 15.00): 01 7757 019

Pohrana podataka

Pohrana podataka velika je briga mnogih ljudi. S povećanjem količine podataka koje generiramo, postaje sve teže pohraniti sve te podatke na jedan uređaj. Postoji mnogo vrsta uređaja za pohranu podataka koje možeš koristiti za spremanje podataka. Najčešći tip uređaja je USB ključ i Micro SD kartica. Dvije najčešće uporabe ovih uređaja su spremanje fotografija i video zapisa snimljenih telefonom ili tabletom te prijenos datoteka između računala, telefona ili tableta.

USB ključ postao je jedan od najpopularnijih načina za pohranu podataka na prijenosna računala jer je mali, prenosiv, jeftin i ima relativno veliki kapacitet za pohranu svoje veličine. Nedostatak ovih tipki je to što su skuplji od SD kartica i za rad im je potreban vanjski izvor napajanja, što znači da ih ne možeš koristiti dok putuješ ako sa sobom ne poneseš kabel za napajanje prijenosnog računala.

Micro SD kartice su još jedan popularan način za pohranu podataka, posebno zato što su male, prijenosne i vrlo jeftine. Nedostatak je što imaju ograničen kapacitet skladištenja. Veličina mikro SD kartice varira ovisno o veličini telefona ili računala u koje će biti umetnuta. Ima dvije strane, jedna strana ima otvor u koji se može umetnuti, a druga strana ima igle koje se spajaju sa iglama unutar telefona ili računala kada je umetnuta radi prijenosa podataka s jedne strane na drugu.

Pohrana podataka ima dvije glavne prednosti. Jedna je prednost to što omogućuje ljudima da pohranjuju svoje podatke za buduću upotrebu. Još jedna prednost je ta što pohrana podataka omogućuje ljudima da zaštite svoje podatke od štete. Na primjer, ako nekome ukradu prijenosno računalo, i dalje mogu pristupiti svim svojim datotekama jer su pohranjene na tvojem USB ključu.

VIŠE

Pobrini se za sigurnost