Besplatna podrška korisnicima (9.00 - 15.00): 01 7757 019

Foto oprema

Postoje mnoge vrste foto opreme koje ti mogu pomoći da napraviš bolju fotografiju. Poznajemo tri vrste koje se mogu koristiti za snimanje boljih selfieja: štapovi za selfie, objektivi za pametne telefone i prstenovi za selfie.

Štapovi za selfie popularan su način snimanja selfieja. Koriste se za produženje ruke i omogućuju bolji kut za fotografiranje. Obično su izrađeni od aluminija ili plastike i imaju teleskopsku ruku sa stezaljkom na kraju za držanje telefona na mjestu. Na taj način možeš napraviti selfie bez potrebe da tražiš da netko drugi fotografira umjesto tebe. Koriste se i za snimanje grupnih fotografija.

Objektivi za pametne telefone pričvršćuju ti se izravno na pametni telefon, preko stražnje leće. Mogu se koristiti za zumiranje objekata, promjenu fokusa fotografije, promjenu dubinske oštrine, stvaranje efekta širokog kuta ili dodavanje filtara. Fotografije bolje kvalitete dobivaš manjenjem količine digitalne buke na fotografijama. Postoji mnogo vrsta objektiva, uključujući objektive ribljeg oka, širokokutne objektive, makro objektive i telefoto objektive.

Selfie prstenovi sa svjetlom pričvršćuju ti se izravno na pametni telefon i imaju prsten LED svjetla oko objektiva koji ti pomaže osvijetliti lice pri snimanju selfieja pri slabom osvjetljenju ili noću. Omogućuju ti snimanje selfija bez potrebe za korištenjem bljeskalice na telefonu, zbog čega ti lice često može izgledati isprano na fotografijama. Svjetlina LED svjetla je podesiva, pa ih možeš koristiti u bilo kojoj situaciji.

VIŠE

Pobrini se za sigurnost