[-30 %] Aktiviraj svoj Black Friday kupon i izaberi DVA poklona >>

Aktiviraj

Besplatna podrška korisnicima (9.00 - 15.00): 01 7757 019

Punjači i autopunjači

Zidni punjači i auto punjači dvije su različite vrste punjača koji se koriste za punjenje elektroničkih uređaja. Zidni punjači priključeni su u zidnu utičnicu, a auto punjači u upaljač u automobilu. Oboje imaju svoje prednosti i nedostatke.

Zidni punjači obično su uključeni u zidnu utičnicu, ali neki se mogu priključiti na računalo ili prijenosno računalo. Zidni punjači obično su snažniji od punjača za automobile, no mogu se koristiti samo kod kuće ili na javnim mjestima s dostupnom zidnom utičnicom. Punjači za automobile mogu se koristiti bilo gdje, no manje su snažni od zidnih punjača

Punjači za automobile su prijenosni i mogu se koristiti u automobilu ili u pokretu. Manji su od zidnih punjača i zauzimaju manje prostora. Punjači za automobile također sporije pune uređaje. Zidnim adapterima treba oko 2 sata za potpuno punjenje, dok punjačima za automobile treba oko 4 sata za potpuno punjenje. Zidni adapteri također su veći od punjača za automobile i kompatibilni su s više uređaja.

Često postavljana pitanja

Mogu li ti različiti punjači pokvariti telefon?

Ne. Punjač ti neće oštetiti telefon. No, koristiš li niskokvalitetni punjač, ​​možda ti neće napuniti telefon tako brzo ili učinkovito kao visokokvalitetni punjač.

Koji je najbolji postotak za punjenje telefona?

Najbolji postotak za punjenje telefona je 80%. 100% punjenje telefona može skratiti vijek trajanja baterije i uzrokovati druge probleme s telefonom.

Je li u redu puniti telefon dvaput dnevno?

Nije potrebno, no ako to želiš, u redu je. Ne možeš prepuniti telefon - prestat će se puniti kad dosegne 100%.

Štiti li tamni način rada bateriju?

Ne. Tamni način rada štedi bateriju samo imaš li zaslon s OLED zaslonom. Na LCD zaslonu tamni način rada samo isključuje pozadinsko osvjetljenje. Crni pikseli i dalje su osvijetljeni pozadinskim osvjetljenjem, pa troše isto toliko energije kao i svi drugi pikseli u boji na zaslonu.

VIŠE

Pobrini se za sigurnost