Besplatna podrška korisnicima (9.00 - 15.00): 01 7757 019

Slušalice s mikrofonom

Najvažnija stvar koju morate uzeti u obzir pri kupnji slušalica s mikrofonom je kvaliteta zvuka. Želite da možete jasno čuti svoju glazbu i da mikrofon dobro pokupi vaš glas. Trajanje baterije je također važno, jer ne želite ih svaki dan puniti. Ako tražite žičane slušalice s mikrofonom, pobrinite se da budu kompatibilne s vašim uređajem.

Ako tražite bežične slušalice s mikrofonom, pobrinite se da imaju dugo trajanje baterije i da dobro rade u različitim okruženjima. Slušalice s mikrofonom su vrsta slušalica koje imaju i ugrađeni mikrofon. Obično se koriste za igre, telefonske pozive i druge aktivnosti u kojima korisnik mora moći govoriti i slušati istovremeno.

Slušalice s mikrofonima mogu biti žičane ili bežične i mogu imati različito trajanje baterije, ovisno o vrsti. Bežične slušalice s mikrofonima mogu imati kraći vijek trajanja baterije od žičanih slušalica s mikrofonima jer koriste više energije za bežični prijenos zvuka. Kvaliteta zvuka ovisi o vrsti slušalica, ali općenito govoreći, slušalice s mikrofonima će imati bolju kvalitetu zvuka od običnih slušalica jer mogu proizvesti veće frekvencije.

Bežične Bluetooth slušalice s mikrofonom su vrsta bežičnih slušalica koje također imaju i ugrađeni mikrofon. Ovo je važno za ljude koji koriste slušalice za telefonske pozive, igre ili druge glasovne aktivnosti. Postoji mnogo različitih vrsta Bluetooth bežičnih slušalica s mikrofonima, uključujući dizajn na ušima i u ušima, kao i žičane i bežične verzije. Dizajn na ušima leži na vrhu uha, a ne oko njega, kao što je to slučaj s slušalicama oko ušiju; to ih čini lakšima, ali manje ugodnima tijekom dužeg vremenskog razdoblja nošenja, jer ne prekrivaju uho u potpunosti kao što to čini dizajn slušalica oko ušiju.

Često postavljana pitanja

Što napraviti da bi slušalice s mikrofonom radile na računalu?

Za rad na računalu, priključite slušalice u ulaz za mikrofon. Odavde otvorite postavke računala i odaberite "upravljanje audio uređajima". Pritisnite karticu za snimanje i dodirnite ili pušite u slušalice da vidite hoće li prihvatiti ulaz. Ako se to dogodi, možete započeti s korištenjem!

Imaju li moje slušalice mikrofon?

Odgovor na ovo pitanje ovisi o vrsti slušalica koje koristite. Ako su vaše slušalice namijenjene igranju, onda najvjerojatnije nemaju mikrofon. Međutim, ako koristite obične slušalice s priključkom od 3,5 mm, moguće je da imaju mikrofon. Provjerite opis proizvoda ili pakiranje kako biste saznali!

Mogu li se moje slušalice koristiti kao mikrofon?

Ovo je jedno od onih pitanja gdje doista ovisi o tome kakve slušalice koristite i koliko su napredne. Na primjer, ako koristite slušalice specifične za igre bez ugrađenog mikrofona, onda ne - te vrste slušalica ne rade dobro kao mikrofoni jer nema mjesta za zvuk koji ulazi u njih iz vanjskih izvora, poput razgovora ili glazbe koja svira u pozadini. Međutim, ako koristite standardne slušalice u obliku ušiju ili slušalice s ugrađenim mikrofonom (3,5 mm), onda da -one se mogu koristiti kao mikrofoni! Samo priključite slušalice u utičnicu za mikrofon i počnite pričati!

Kako funkcioniraju slušalice s mikrofonom?

Slušalice s mikrofonom obično su žičane, što znači da imaju žicu koja povezuje dvije slušalice. Žica je obično duga oko 1 metar i ima linijski mikrofon na jednom kraju. Ova vrsta slušalica može se koristiti za igre ili kao slušalice za upućivanje telefonskih poziva. Kad ih koristite za upućivanje telefonskih poziva, osoba s druge strane će čuti vaš glas kroz zvučnike u slušalicama. Kada ih koristite za igru, osoba sa njihove strane će čuti vaš glas kroz zvučnike vašeg računala.

Mogu li priključiti mikrofon u utičnicu za slušalice?

Da! Mikrofon možete priključiti u bilo koji set slušalica s priključkom od 3,5 mm - samo upotrijebite adapter ako je potrebno!

Znaš li?

Kako testirati svoj mikrofon.
Preuzmite softver za Media Player. Pokrenite softver za reprodukciju medija. To možete učiniti s popisa programa na izborniku Start ili s ikone na radnoj površini ili programskoj traci povezane s tim programom. Odaberite svoju omiljenu pjesmu iz svoje glazbene biblioteke. Također možete dvaput kliknuti pjesmu u Windows Exploreru da pokrenete zadani medijski player i reproducirate pjesmu automatski. Glazbu biste trebali čuti kroz slušalice.

Odaberite svoj mikrofon
Uključite mikrofon ako mikrofon na sebi ima gumb za uključivanje. Otvorite izbornik Start, a zatim idite na "Postavke", zatim kliknite "Sustav" i "Zvuk".
Odaberite svoj mikrofon pod "Ulaz" ako već nije odabran.
Razgovarajte u mikrofon. U odjeljku "Testirajte svoj mikrofon" trebali biste vidjeti indikator razine zvuka. Ako to ne vidite, pokušajte kliknuti gumb "Rješavanje problema" za pomoć od sustava Windows.

Opcije testiranja glasovnog chata
Load Your Chat Tool. Pokrenite uslugu glasovnog chata koja omogućuje probne pozive, poput Skypea. Prijavite se svojim korisničkim imenom i lozinkom, ako možete.

Provjera razine zvuka. Otvorite izbornik za razine zvuka. To će se malo razlikovati ovisno o tome koju uslugu koristite, ali se obično naziva nešto poput audio postavki i može se pronaći pod Alati. Provjerite jesu li slušalice i mikrofon omogućeni. Spremite postavke.

Upućivanje probnog poziva. Aktivirajte probni poziv ili sličnu značajku.
Obično to radite odabirom testnog kontakta s oznakom Test Call ili nečeg sličnog s popisa kontakata, a zatim započnite poziv. Kad razgovarate u mikrofon, trebali biste moći čuti svoj glas preko slušalica.

Slušalice s mikrofonom
PROČITAJ VIŠE

Dodatne kategorije Slušalice za